Kurser

VÄGEN TILL EN BALANSERAD HUND

Individanpassad träning i små grupper

Eftersom hundar är olika anpassas all träning efter varje hund och förare.

Ju tidigare man börjar träna med sin hund desto lättare går det.

Det finns kurser på både nybörjarnivå och avancerad nivå. Kurser för både valpar och gamla hundar.

Kurserna hålls mestadels inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal.

Annas Hundskola har funnits i 17 år!

År 2004 startade jag Annas Hundskola och jag arbetar heltid med det.

All träning anpassas efter varje enskild individ. Efter varje kurstillfälle får du får träningstips via mail. 

Med anledning av corona

Med anledning av rådande coronarestriktioner kan endast en deltagare per hund vara med på kurserna. Det är max sex hundar per grupp. Ibland turas matte och husse om att gå kursen, ibland går bara en kursen. Välj det du tycker fungerar bäst för er!
 
Du går på kurs för att få fin kontakt och ha roligt med din hund. Varken du eller din hund behöver vara nära någon annan.
 
Kurserna hålls mestadels inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal. Vi håller avstånd till varandra.
 
För att hålla stora avstånd till varandra när vi går ut och in så används båda dörrarna in i lokalen. Du som går in genom den vänstra bruna dörren ställer skorna i köket och hänger jackan på en stol i köket. Du som går in genom den högra röda dörren kommer in i hallen och kan hänga av dig där.
 
Du får vänta utanför huset tills gruppen före din har gått ut ur huset.
 
Självklart går det att tvätta händerna med tvål och vatten på toaletterna och i köket och det finns handsprit.
 
Ha roligt med din hund och håll avstånd till de andra! 😍
 
Det är svårt att ta igen kurstillfällen man missat. För att kunna ta igen ett missat kurstillfälle måste någon i den ordinarie gruppen ha meddelat frånvaro för att det inte ska bli fler än sex hundar med en deltagare på kursen. 
 
Skulle din hund av någon anledning inte kunna vara med på ett kurstillfälle är det förstås bra om du kommer ändå! När du kommer hem till din hund kan du träna på det vi gjorde. Då missar du ingenting!

Vardagslydnad i tre steg

Valpkurs steg 1 – för valpar från tio veckor upp till sex månader.

Vardagslydnad steg 1 – för hundar från sex månader och uppåt, som inte gått valpkurs tidigare eller som behöver repetera grunderna. Passar även omplaceringshundar.

Vardagslydnad steg 2 – för dig som gått valpkurs eller vardagslydnad steg 1 med din hund. Om du gått valpkurs någon annanstans passar oftast vardagslydnad steg 1 bättre.

Vardagslydnad steg 3 – för dig som gått vardagslydnad 2 och vill träna ändå mer!

Anmälan till kurs

För att anmäla till kurs scrollar du ner till den kurs du vill gå, t.ex. Valpkurs.

Klicka på plustecknet för att läsa mer om kursen och se vilka datum kursen går samt hur mycket de kostar. Välj lämpligt datum.

Fyll sedan i dina uppgifter och betala med kort eller Swish. Om du väljer Swish så ska du använda numret som visas (inte mitt telefonnummer).

När betalningen är genomförd får du per automatik mer kursinformation till din e-post.

Du är inte anmäld till kurs förrän din betalning gått igenom.

Anmälan till kurs är bindande. Vid återtagande av anmälan följer Annas Hundskola de villkor som Konsumentverket har. Du har rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss skriftligen senast 14 dagar innan kursen startar. Du har då rätt att återfå hela den avgift du erlagt, förutom anmälnings- och adminstrationsavgift på 300 kr. Om du ångrar dig efter dessa 14 dagar är du skyldig att erlägga full avgift för kursen.

Om kursen är full

Då står det “Du kommer anmälas till en reservplats” längst ner till höger vid anmälningsformuläret. Det går att anmäla sig till en reservplats. Det betalar du inget för. Om det blir någon plats ledig kontaktar jag dig och frågar om du vill ha platsen.

För att vara säker på att få en plats på kurs anmäl även till en annan kurs! Om det blir en plats ledig på kursen du är reserv till för jag kostnadsfritt över dig från den andra kursen du anmält till om du fortfarande vill det! Det gäller under förutsättning att du inte redan påbörjat en kurs.

Kursöversikt

Här ser du alla våra aktuella kurser.
Fäll in boxarna med minustecknet för att få en bättre översyn av kurserna.

För valpar mellan tio veckor och sex månader. Är hunden sex månader eller äldre passar vardagslydnad steg 1!

Vi tränar på allt du behöver för att få en fin relation och en bra kontakt med din valp så den gör det du vill. Vi tränar på inkallning, hundmöten, kontakt, gå fint i koppel, hälsa fint, sitt, förbud, fot, ta det lugnt osv. Vi pratar om inlärning, hundens utvecklingsperioder, hundspråk och om ensamhetsträning.

Kursen är upplagd på sex tillfällen på vardera 1,5 timme.

Plats: Vi är inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Vid ett eller två tillfällen är vi utomhus en liten stund.

Med anledning av coronaviruset kan bara en deltagare per valp gå kursen. Det är max 6 valpar per grupp.

Efter valpkursen passar det att gå vardagslydnad steg 2. Det kan du göra direkt valpkursen är slut.

För hundar från sex månader – den kan vara hur gammal som helst! Om du gått valpkurs hos mig passar det att fortsätta med vardagslydnad steg 2 direkt efter valpkursen. Har du gått valpkurs någon annanstans passar det oftast bäst att gå vardagslydnad steg 1. Kursen passar även dig som blivit ägare av en omplaceringshund.

Vi tränar på allt du behöver för att få en fin relation och en bra kontakt med din hund så den gör det du vill. Vi tränar på inkallning, hundmöten, kontakt, gå fint i koppel, hälsa fint, sitt, förbud, fot, ta det lugnt osv. Vi pratar om inlärning, hundens utvecklingsperioder, hundspråk och om ensamhetsträning.

Kursen är upplagd på sex tillfällen på vardera 1,5 timme. 

Plats: Vi är inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Vid ett eller två tillfällen är vi utomhus en liten stund.

Med anledning av coronaviruset kan bara en deltagare per hund gå kursen. Det är max 6 hundar per grupp.

Efter vardagslydnad steg 1 passar det att gå vardagslydnad steg 2.

Dragspelsinnehåll

För dig som gått antingen valpkurs eller vardagslydnad steg 1 med din hund. Om du har gått valpkurs någon annanstans passar det oftast bäst att gå vardagslydnad steg 1.

Vi tränar inkallning, gå fint i koppel, fotgående, hundmöten, lösträning, hälsa fint, sitt stanna kvar, stoppsignal, ligg, förbud, få hunden i en lugnare sinnesstämning, vi tränar hantering av annan människa och mer kontaktövningar.

Kursen är upplagd på sex tillfällen på vardera 1,5 timme. 

Plats: Vi är mestadels inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle, men är även ute kortare stunder.

Med anledning av coronaviruset kan bara en deltagare per hund gå kursen. Det är max 6 hundar per grupp.

Man kan gå kursen flera gånger.

För dig som gått vardagslydnad steg 2 och vill träna ändå mer! Vi försvårar övningarna ytterligare. Målet är att få en glad, lydig och lös hund i alla möjliga situationer. Vi tränar även skvaller.

Kursen är upplagd på sex tillfällen, en gång i veckan. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme.

Plats: Vi är mestadels inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle, men är även ute kortare stunder.

Med anledning av coronaviruset kan bara en deltagare per hund gå kursen. Det är max 6 hundar per grupp.

Man kan gå kursen flera gånger.

Du kan lära din hund att komma till dig när den ser, hör eller känner lukten av t.ex. en annan hund, en människa, en bil etc. Många hundar sticker ifrån sin matte/husse när de ser spännande saker. På den här kursen ska vi träna på att din hund istället kommer till dig (kommer till dig och “skvallrar”) när den får syn på något sådant. När hunden lärt sig detta kan du koppla av mer på promenaden och slipper ha “hökblick” för att upptäcka t.ex. joggare före hunden gör det. Kursen bygger på Eva Bodfäldts skvallerträning.

Kursen är upplagd på tre tillfällen. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme. Max 6 hundar per grupp.

Plats: I höst är vi mestadels inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Med anledning av coronaviruset är det en deltagare per hund.

Hundar behöver mental stimulans! På den här kursen får du lära dig massor av olika aktiveringsformer som din hund mår bra av. Passar alla hundar, alla raser, valp och gammal! Hunden får bättre självkänsla och självförtroende!

Vi gör roliga, kluriga övningar, som gör att hunden får tänka mycket. Vi tränar sök, personspår, apportering, balansering och problemlösning. Max 6 hundar per grupp.

Kursen är upplagd på sex tillfällen, en gång i veckan. Fyra tillfällen är på 1,5 timme, ett på 1 timme och 45 minuter samt ett tillfälle på 3 timmar.

Plats: Vi är utomhus hela tiden. Fyra tillfällen är i Björke norr om Gävle, ett tillfälle är i Trödje och ett tillfälle är på Sätra. Vi är utomhus i skog och mark.

Vi lär hunden söka kantareller! Kan du tänka dig någon bättre att ha med i svampskogen än din fyrbenta vän med sin fantastiska nos?

Kursen är på sex tillfällen på vardera 1,5 timme. Max 6 deltagare.

Inga förkunskaper krävs.

Plats: Vi är ute hela tiden. De första tre tillfällena är vi utanför min lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle (nära Granngården) och de sista tre tillfällena är vi i skogen i Björke, 15 km norr om Gävle.

För nybörjare! Hunden lär sig leta efter en speciell doft på olika ställen! Det är som att leta skatter! Nose Work kan jämföras med polishundarnas narkotikasök. Principen är densamma, men vi lär hunden leta eukalyptus istället för knark!

Hundarna älskar det! Det passar alla hundar (alla raser, valpar och gamla) och det är lätt att träna! Hunden känner sig behövd och blir trött och nöjd! Den får bättre självförtroende och ni får bättre kontakt! Att låta hunden jobba med nosen är den ultimata aktiveringen!

Du får en flaska eukalyptus och ett litet startkit med Nose Work saker på kursen.

Kursen är upplagd på sex tillfällen. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme.

Plats: Vi är enbart inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. 

Med anledning av coronaviruset kan bara en deltagare per hund gå kursen. Det är max 6 hundar per grupp.

En fortsättningskurs i Nose Work för dig som gått steg 1. Vi fortsätter att lära hunden leta eukalyptus i olika miljöer. Vi tränar inomhussök, utomhussök, fordonssök och behållarsök, d.v.s. de moment som ingår på tävling. Vi tränar markeringar och med störningsdofter. En del av övningarna sker även med en urvalsbana.

Träna för att det är roligt och för att hunden mår bra av det! Den känner sig behövd och duktig och meningsfull för dig. Det är jätteviktigt!

Kursen passar både dig som vill tävla och dig som vill träna på egen hand utan att tävla med din hund!

Kursen är upplagd på sex tillfällen. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme. Antalet hundar per kurs är max 6 st.

Plats: Vi är både utomhus och inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Med anledning av coronaviruset är det en deltagare per hund.

Passar dig som gått Nose Work steg 2. Vi försvårar träningen i de fyra momenten behållarsök, inomhussök, fordonssök och utomhussök. Vi tränar på att få hög motivation, att få hundarna självständiga i söken och att stanna kvar vid doften. Vi förbättrar koppelhanteringen och tillsätter störningar samt för in doften lagerblad. Vi avslutar med en övningstävling, upplagd som en klass 1 tävling i samtliga moment!

Kursen passar dig som vill tävla i Nose Work och dig som vill träna hunden själv på svårare gömmor utan att tävla!

Kursen är upplagd på sex tillfällen. De fem första kurstillfällena är på 1,5 timme och det sista är på 2,5 timme då vi har en övningstävling som den kan vara i klass 1. Antalet hundar per kurs är max 6 st.

Plats: Utomhus och inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Med anledning av coronaviruset är det en deltagare per hund.

Passar dig som gått Nose Work steg 3. Vi tränar på att få hög motivation, att få hundarna självständiga i söken och att stanna kvar vid doften. Vi tänker vind och lägger upp planer för söken. Vi tränar på riktigt knepiga gömmor och underlag. Samtliga moment tränas: behållarsök, inomhussök, fordonssök och utomhussök.

Vi tränar både med lagerblad och eukalyptus.

Kursen passar både dig som vill dig som vill tävla i Nose Work och dig som vill utvecklas mer i träningen utan att tävla!

Kursen är upplagd på sex tillfällen på vardera 1,5 timme. Antalet hundar per kurs är max 6 st.

Plats: Vi är både utomhus och inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Med anledning av coronaviruset är det en deltagare per hund.

Dragspelsinnehåll

På den här kursen får du lära dig grunderna om viltspår/blodspår (man kan säga båda delarna) och hur du på egen hand fortsätter träningen. Genom att spåra tillgodoser vi ett av hundens starkaste behov: att få jaga, men det sker under kontrollerade former. Hundens intresse att få jaga på egen hand kan minska när du lär den att med tydliga signaler spåra vilt tillsammans med dig. Behovet av att få jaga kan därmed bli tillfredsställt.

Den viltspårtränade hunden kan användas vid eftersök på trafik- och skottskadat vilt. Du kommer efter kursen ha kunskaper att träna den till viltspårchampion. Hunden “växer” av att få en huvudroll, att få leda dig i ett arbete, vilket gör att osäkra hundar får bättre självkänsla. Dessutom får ni bättre kontakt.

Inga förkunskaper krävs. Kursen passar alla hundar och spåren anpassas efter varje individ.

Blod och rådjurs, hjort, älg och/eller vildsvinsskankar får du på kursen. Du behöver ta med sele och en lina på ca 10 meter.

Teori och praktik varvas under två dagar i skogen.

Plats: Trödje, 17 km norr om Gävle.

Problem med hundmöten? Då är det här kursen för dig! Vi tränar på att passera andra hundar samt att tolerera att andra hundar får finnas utan att den egna hunden ska göra utfall eller lägga sig platt mot marken. Oavsett om din hund bara vill leka eller är frustrerad i kopplet så bidrar det till att göra promenaden olustig. Och det ska ju vara roligt att gå ut och gå!

Den här kursen passar även dig, som inte kan gå en vanlig kurs eftersom din hund inte tolererar andra hundar. 

Kursen är upplagd på fyra tillfällen, en gång i veckan. Det första tillfället är på ca tre timmar, de kommande två tillfällena är på 1,5 timme och det sista på 1 timme. Max 6 hundar per kurs. Du kommer även få möta andra främmande hundar.

Plats: Första gången är utanför min lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle och tre gånger är vid högskoleområdet i Gävle. Vi är utomhus på olika ställen varje gång för att göra det så lite kurslikt som möjligt. Din hund ska lära sig att fungera överallt.

Dragspelsinnehåll

Drar din hund i koppel? Då är det här kursen för dig! Vi tränar på att gå fint i koppel med olika störningar och vi är på olika ställen för att göra det så lite kurslikt som möjligt. Din hund ska lära sig att gå fint i koppel överallt!

Kursen är en ren praktikkurs och upplagd på tre tillfällen. Varje kurstillfälle är på en och en halv timme.

Kursen är upplagd på tre tillfällen. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme. Det är en ren praktikkurs.

Plats: Med anledning av coronaviruset är vi utomhus vid min lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle (nära Granngården).

Det här är kursen för dig som har flera hundar och vill träna med dem samtidigt! Att få en hund att göra det vi vill kan kännas ganska enkelt, men har vi flera hundar i familjen måste alla kunna göra som du säger – samtidigt – och det kan vara riktigt svårt! Har vi fler hundar måste vi kunna träna varje individ enskilt fastän övriga hundar är med, men vi måste också kunna få alla att göra det vi vill samtidigt! På den här kursen kommer vi att träna på just detta.

Du tar med dig två hundar träff ett och om det fungerar bra och du har fler hundar hemma kan du ta med fler hundar från och med träff två.

Vi kommer att träna på kontakt, fot, gå fint i koppel, hundmöten, sitt stanna kvar, inkallning, förbud m.m.

För att gå den här kursen krävs det att du har gått valpkurs eller vardagslydnad steg 1 med minst en av dina hundar. Det är bra om du även gått vardagslydnad steg 2 med någon av dina hundar.

Det är en ren praktikkurs.

Kursen är upplagd på sex tillfällen på vardera 1,5 timme.

Plats: Utomhus och inomhus i Annas Hundskolas 130 m² rumsvarma lokal på Utmarksvägen 5 i Gävle. Med anledning av coronaviruset är det en deltagare per familj.

En kurs speciellt anpassad för retrievers. Passar dig som vill jaktträna, starta på jaktprov och/eller jaga med din hund. Vi tränar avlämningar, linjetag, stadga, stoppsignal, fotgående, inkallning och passivitet.

Kursen är en bra förberedelse för jaktträningskursen.

Kursen är upplagd på sex tillfällen, en gång i veckan. Varje kurstillfälle är på 1,5 timme. Max sex hundar/grupp.

Plats: Björke/Trödje norr om Gävle.

 

En kurs speciellt anpassad för retrievers. Passar dig som vill starta på jaktprov och/eller jaga med din hund eller jaktträna som berikning (jättebra aktivering).

På kursen går vi igenom den apporterande retrieverns arbete både på land och i vatten. Moment som markering, sök, närsök, stadga, följsamhet, passivitet, träning med skott samt introduktion av vilt ingår.

Förkunskaper: Jaktlydnadskursen eller motsvarande. Din hund kan gå fot, den sitter och går stadigt vid din sida trots att dummies kastas,  den kommer på inkallning med visselsignal och lämnar av apporterna till dig.

Kursen är upplagd på sex tillfällen, en gång i veckan. Varje kurstillfälle är på 2 timmar.

Plats: Marker runt Gävle.