Positiv förstärkning

Miljöträning på tågstationen

Alice, 9 veckor, Emmie, Caroline tågstationen 150920I dag var Alice, 9 veckor, på tågstationen för första gången. Min dotter Caroline och vår labrador Emmie följde också med som stöd. Det var inte några problem alls för Alice, hon var hur kavat som helst och tyckte det var toppen att hon fick falukorv när jag fick henne att komma till mig istället för att springa fram till alla människor. Det var andra gången hon hade koppel på sig och det fungerade också jättebra. Jag följde med henne dit hon ville gå så kopplet inte sträcktes och när jag ville att hon skulle följa med mig lockade jag med henne med hjälp av korven. Det var mycket bättre mat idag som belöning än vi haft tidigare, eftersom den här miljön är så mycket svårare än något hon gjort tidigare!

Vi åkte bil till tågstationen (Caroline övningskörde). Det var första gången Alice åkte bil sedan hon kom till oss. När vi hämtade henne satt jag med henne i min famn. Nu var hon i bilburen tillammans med Emmie. Hon pep lite i början men fann sig tillrätta där bak efter en liten stund.

Under dagen fick vi även besök av en jättesnäll brun labradortik (mycket lik vår Bella som vi hade tidigare!), så Emmie fick bekanta sig med en hund utanför vår flock. Det tyckte hon var toppen!

Jag och min dotter Caroline hjälptes åt att klippa klor på Alice för första gången i dag. Caroline höll i och jag klippte. Alice pep lite i början och ville ner, men insåg snart att hon var tvungen att klippa sina klor. Efter bara några klippta klor blev hon alldeles lugn och fann sig i det utan problem. Caroline var så lugn och trygg när hon höll i henne att det inte kunde gå fel. Hon är van!

Det blev alltså en händelserik dag för vår lilla valp med mycket nya upplevelser! Nu har hon somnat bredvid vår labrador Lee på golvet under vardagsrumsbordet.

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook