Positiv förstärkning

Hur du undviker att få en skotträdd hund!

Ta inte med hunden ut där det kan skjutas smällare eller raketer! Även en äldre hund som inte varit rädd förut kan plötsligt bli livrädd!

Råd till alla hundägare:

Emmie 1312, 5 månRasta hunden ordentligt långt innan det börjar skjutas smällare eller ta bilen och kör iväg till något lugnt ställe för promenad. Var inomhus med hunden och gör inte någon affär av att det smäller utanför. Spring inte och titta i fönstren på raketerna! Du ska inte låtsas om att det smäller och tjuter! Dra eventuellt ner persienner och se till att stereon är på med musik eller något annat som dämpar ljudet av smällare och raketer. Om din hund reagerar på ljudet, så låtsas inte om det! Vill hunden äta godsaker (köttbullar, korv, märgben, oxfilé?) så låt den göra det. Mata på med godsaker i pyttesmå bitar så länge det smäller. Du ska börja mata den innan de första smällarna kommer, för att distrahera hunden. Om hunden trots allt blir rädd får du absolut inte tycka synd om den, för det gör det mycket värre! Försök att vara lugn och trygg!

Låt inte din unga hund vara tillsammans med en annan hund som är skotträdd, för risken är då stor att även din hund blir rädd!

Råd för redan skotträdd hund:

Var på ett ställe där det inte förekommer smällare och raketer alternativt be veterinären skriva ut medicin. Dra ner persienner och ha på stereon för att dämpa ljudet utifrån. Vissa hundar vill krypa under en säng eller dylikt, vilket är helt ok. Försök att inte tycka synd om din hund utan försök att vara lugn och trygg. Om den tycker att det är ok att äta under tiden det smäller så mata den med jättegott godis innan det börjar smälla och hela tiden det smäller.

God Jul & Gott Nytt År!

önskar Anna och hundarna Lee, Crazy, Emmie och Alice

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook