Positiv förstärkning

Fortsatt miljöträning

Alice, Emmie, Crazy bro Boulognern 151024Morgonpromenaden gick vi i vackra Boulognern (stadsparken) för att Alice, tre månader, skulle få träna på att gå över broar och passera människor och hundar. Alice har gått över broar några gånger förut men har då tyckt att det varit lite obehagligt. I dag gick det hur bra som helst! När vi mötte hundar sade jag “Alice” och gav henne korv, vilket gjorde att hon kom till mig istället för att springa fram till dem. När människor passerade gjorde jag på samma sätt. När människor och hundar var lite längre bort och hon inte visade dem något intresse passerade vi dem bara utan att överhuvud taget uppmärksamma dem. Hon fick inte godis då heller.

I går miljötränade vi vid ICA Maxi. Det var mycket folk, bilar och mopeder. Alice blev stressad och hoppade därför mycket på mig. Då hämtade jag trygga, glada Emmie (labrador, 2 år) som fick följa med och då gick det mycket bättre! Alice känner ett stort stöd i de andra hundarna och när hon blir osäker inför något så tittar hon genast på dem för att se hur de reagerar. När hon ser att de inte bryr sig överhuvudtaget så förstår hon att det inte är något farligt och blir genast lugn hon också.

Under dagen ska jag hämta äldsta dottern Malin på tågstationen och då får Alice följa med. Hon kommer få åka hiss för första gången. Emmie får följa med som trygghet.

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook