Positiv förstärkning

Fantastiska Julie – en solskenshistoria!

Första gången jag träffade Julie, brun labrador, var hon 1,5 år och hade precis kommit till Sverige efter att ha stått i hundgård på en kennel i Ungern. Troligen hade hon aldrig varit utanför kenneln. När hon kom till sin familj i Sverige var hon livrädd för allt! Hon var totalt passiv, låg alldeles still, rörde sig inte alls! Hon tordes inte gå ut och hon tordes inte gå runt i huset. Hon vågade inte göra någonting alls! Jag blev riktigt illa berörd av att se henne! En hund som inte ens vågar fly utan bara ligger ner som om hon var helt livlös! Det var hemskt att se!

Familjen som tog hand om henne i Sverige hade tålamod. De berättade att hon gick runt i huset på nätterna när de sov. Hon tordes inte göra det när de var vakna. De satt vid hennes bädd och gav henne mat så hon skulle få i sig den.

Med träning fick familjen Julie att så småningom våga sig ut i trädgården och även gå promenader. Ett halvår senare kom de på kurs hos mig med henne. Hon gick in i lokalen med sin familj utan problem! Hon är nyfiken och vill lära sig saker! Hon tar fler och fler egna initiativ! Det går att locka henne med godis och hon vill t.o.m leka hemma på gården! Hon får bättre självförtroende hela tiden och blir allt tryggare. Det är fantastiskt roligt att se!

För några dagar sedan fick Julie en ny familjemedlem: en tvåårig labradortik från samma kennel. Den tiken är mycket tryggare och mer framåt. De båda hundarna har verkligen fått en andra chans här i livet! Vilken sagolik tur! 🙂

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook