Positiv förstärkning

Att tänka på inför nyår!

Rasta hunden ordentligt, långt innan tolvslaget för att minska risken att den utsätts för smällare eller raketer.  Ibland kan det t.o.m. vara bra att ta bilen och köra iväg till något lugnt ställe för promenad.

Råd till alla hundägare:

Ta inte med hunden ut för att titta på fyrverkerierna! Var inomhus med hunden och gör inte någon affär av att det smäller utanför. Spring inte och titta i fönstren på raketerna! Du ska inte låtsas om att det smäller och tjuter! Dra eventuellt ner persienner och se till att stereon är på med musik eller något annat som dämpar ljudet av smällare och raketer. Om din hund reagerar på ljudet, så låtsas inte om det! Vill hunden äta godsaker (köttbullar, korv, märgben, oxfilé?) så låt den göra det. Mata på med godsaker i pyttesmå bitar så länge det smäller. Du ska börja mata den innan de första smällarna kommer, för att distrahera hunden. Om hunden trots allt blir rädd får du absolut inte tycka synd om den, för det gör det mycket värre! Försök att vara lugn och trygg!

Låt inte din unga hund vara tillsammans med en annan hund som är skotträdd, för risken är då stor att även din hund blir rädd!

Råd för redan skotträdd hund:

Var på ett ställe där det inte förekommer smällare och raketer alternativt be veterinären skriva ut medicin. Dra ner persienner och ha på stereon för att dämpa ljudet utifrån. Vissa hundar vill krypa under en säng eller dylikt, vilket är helt ok. Försök att inte tycka synd om din hund utan försök att vara lugn och trygg. Om den tycker att det är ok att äta under tiden det smäller så mata den med jättegott godis innan det börjar smälla och hela tiden det smäller.

Gott Nytt År och Lycka Till!

önskar Anna och hundarna Lee, Crazy och Emmie

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook