Positiv förstärkning

Alice kan ligga! 😂

Jag lär massor av hundar att ligga varje månad, men har inte brytt mig om att lära Alice (2,5 år) det! Jag har inte något behov av det. Hon kan bli platsad, d.v.s. vara kvar på samma ställe hur länge som helst. Det har jag behov av. Då säger jag ”sitt” och efter ett tag lägger hon sig ner, vilket jag tycker är helt okej. Det visar ju att hon kopplar av. Jag har alltså inte lärt henne lägga sig ner på kommando.

Men nu har jag ägnat några minuter åt att lära henne ligg! 😄😄

Det är lätt hänt att man har så många ”måsten” när man uppfostrar sin hund. Det är så mycket den ska kunna och så mycket den inte får göra. Men vad är viktigt för dig? Vi är olika och vill ha våra hundar på olika sätt och det är helt okej! För mig är det viktigt att min hund kommer på inkallning, att den avbryter det den håller på med när jag säger ”nej”, att den sitter/ligger (spelar inte någon roll vilket) tills den får göra något annat och att den inte drar i koppel.

Mina hundar får vara i soffan, ibland sitta i knä vid matbordet och jag tycker att det är mysigt när Alice hoppar upp och ”kramar” mig. De äter gärna hästbajs!

Välj ut det som är viktigt för dig och träna på det! Ge hunden tillräckligt med motion och ha roligt tillsammans!

Idag har jag varit ute i drygt två timmar med mina hundar. De skvallrade, d.v.s kom till mig när de såg häst, hund, tåg, bilar och cyklister. Alice fick träna apportering. De lekte även med en valp. Nu ligger de bredvid mig i soffan och vi myser tillsammans denna första advent! Jag hoppas att du och din hund också gör det! Kram! ❤️😊

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook