Positiv förstärkning

Alice har börjat valpkurs!

Alice 11 mån valpkurs första gången 151008Alice, 11 veckor började på min valpkurs i går! Då var det tre timmars teori, så hon fick ett märgben att gnaga på. I början var hon fullt upptagen med det, men efter en stund upptäckte hon alla gulliga valpar som hon ville springa till! Då satte jag mig på golvet och höll lugnt kvar henne hos mig och erbjöd ben att gnaga på. Hon tyckte att det var lite orättvist att hon skulle sitta still hos mig när hela lokalen var full av lekkompisar, men lugnade ner sig efter en stund och somnade. Precis vad jag ville!

Hon fick visa hur man enkelt tränar in ordet “hit”, hundens namn och avkoppling, vilket jag brukar likna vid hundyoga. Dessutom fick hon visa hur man börjar träna på att sitta still vid matskålen och vänta på tillåtelse att få äta den. Det har jag bara gjort några gånger hemma, så vi har inte kommit så långt i den träningen.

I går var hon även till veterinären för första gången och fick sin 12-veckors vaccination.

Gissa om hon varit trött och sovit mycket i dag!

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook