Positiv förstärkning

Alice blir allt mer trygg och påhittig!

Alice golvmopp 150916I dag har Alice, 8 veckor, insett tjusningen med att leka med vattnet i vattenskålen! Det är jätteroligt att stoppa ner tassarna och plaska runt! Det såg så roligt ut att jag ställde ut skålen så hon fick plaska så mycket hon ville! Även golvmoppen är kul!

Alice blir allt mer trygg. Hon följer inte längre efter oss vart vi än går och hon har somnat själv i en biabädd. Därför har jag provat att lämna henne ensam några minuter. Första gången var de andra hundarna hos henne och eftersom det gick bra så har jag tagit med mig de andra hundarna och lämnat henne helt själv också. Det går också bra! Så skönt! Jag har lämnat henne då hon varit trött och inte sagt något utan bara gått min väg. När jag kommit tillbaks har hon legat kvar där hon låg då jag gick och haft en lugn känsla i kroppen. Vissa gånger har jag lämnat henne för att gå in i badrummet och några gånger har jag gått ut genom ytterdörren.

Alice reagerar nu på ordet ”hit” och kommer rusande mot mig. Första gången jag sade det förstod hon ingenting, men när hon såg att de andra hundarna kom springande mot mig och fick en godbit så sprang även hon till mig. Sedan har jag sagt ”hit” när hon ändå varit på väg till mig och belönat med en torrrfoderkula och glädje. Nu kan jag säga det utan att hon ser på mig och hon kommer i alla fall!

Under morgonens mysstund på madrassen så drog hon ur mitt örhänge, när hon nafsade mig i örat! Som tur var kunde jag fiska upp det ur hennes mun! Jag kanske inte ska ha några örhängen på ett tag…

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle

Följ oss på Facebook