Promenaderna blir så lätta och trevliga när man tidigt lär hunden vad man vill att den ska göra. 😄 På Facebook under Annas Hundskola AB och på Instagram under annapehrs finns en liten film som visar frihet under ansvar.
 
Alice och jag går mellan två hästhagar. Alice är van vid det sedan hon var valp och vet att hon inte ska bry sig om hästarna. Hon har stor frihet under ansvar. Hon är lös. Hon får göra vad hon vill, jag tjatar inte på henne, utan låter henne nosa och gå där hon vill, så länge hon inte går in i hagarna.
 
När vi ska gå över vägar vill jag att Alice ska vara hos mig. Därför har jag gett Alice godis när vi ska passera vägar sedan hon var liten. Det har gjort att hon självmant kommer till mig när hon närmar sig en ny väg eftersom hon vet att hon då får godis (hundmat). Det gör att jag slipper kalla in henne, hon kommer ju ändå! 😄
 
Jag gillar att ha det så. Mina hundar får stor frihet och lär sig associera nya vägar, hundar, bilar, människor etc med belöning hos mig, vilket gör att de då kommer till mig istället för att springa över vägen, till hunden, bilen, människan etc. Då blir det härliga promenader för både mig och Alice! 😄❤️