Positiv förstärkning

Lördagsmys!

imageAlice, tio veckor, myser i soffan med Emmie, två år. De är verkligen världens bästa kompisar! Emmie är oerhört snäll och gullig mot henne och låter henne göra vad hon vill. Det är jätteroligt att se! De skulle vilja leka med varandra hela tiden, så jag måste säga åt dem att låta bli. De får leka lugnt och försiktigt. När Alice ligger och sover kan Emmie komma och dutta på henne med en leksak för att locka henne till lek. Det är naturligtvis inte okej, så jag måste förhindra det. Men visst är det gulligt!

I dag har Alice varit till grannen för att få träffa småbarn. Det är viktigt att hon träffar barn när hon är liten så hon inte blir rädd för dem när hon blir stor. Det gick jättebra!

I går fick hon följa med när jag skulle träna de stora labradorerna på en äng. De skulle bli skickade till olika områden för att leta apporter (dummys). Hon följde med när jag lade ut apporterna. När jag sedan skickade Emmie och Lee till de olika områdena fick hon vara i bilen tillsammans med dvärgpudeln Crazy. Första gången det skedde pep hon, men nu har hon varit med om det några gånger och nu var hon helt tyst. När jag kom tillbaks till bilen sov hon. Det är bra träning för framtiden att kunna koppla av när det är roliga grejer på gång!

Vi har också tränat på att vara vid landsvägen i vår lilla by för att se bilar passera. Hon blev lite skraj för dem. Då hämtade jag Emmie som fick vara med oss. Eftersom hon inte är det minsta brydd för bilar blev den lilla genast trygg hon också! Emmie är inte bara en härlig lekkompis utan även en stor trygghet!

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle