Positiv förstärkning

Alice åker barnvagn

imageSitter på en stubbe mitt i skogen och njuter i solen! Mina fyra hundar smaskar på blåbär och lingon runt omkring och har det härligt. Nu har även Alice, tio veckor, förstått att bär är gott! För att kunna gå långa promenader med de stora hundarna satte jag Alice i vår 20 år gamla barnvagn. Första gångerna jag satte henne där gosade jag med henne och släppte snabbt ner henne på marken igen. När jag gjort så några gånger så såg jag till att hon satt kvar allt längre stunder. Och det var lättare än jag trott! Så skönt! Nu kan jag gå långa sträckor med en avslappnad valp i vagnen. Hon tycker att det är mysigt att sitta där och vill upp när hon varit på marken ett tag! Det innebär att jag kan gå långpromenader med de stora hundarna så de och jag får motion trots att Alice inte kan vara ensam hemma! Helt underbart!

Dessutom är det bra passivitetsträning för Alice att kunna sitta avkopplad i vagnen när det händer så mycket roligt runt omkring. De stora hundarna springer fram och tillbaks och tåget passerade så nu har hon sett ett sådant för första gången. Då fick hon hundmat, precis som de andra hundarna. Dessutom är det bra miljöträning att få skutta runt på många olika ställen längs vår promenad.

Nu har alla hundar slutat äta bär och lagt sig tillrätta bredvid mig. Jag tycker att det är jätteviktigt att de lär sig att koppla av överallt och börjar den träningen när valpen är pytteliten. Nu ska jag sätta Alice i barnvagnen igen innan hon somnar i blåbärsriset. Kanske somnar hon i barnvagnen på väg hem…

Annas Hundskola AB

Adress: Utmarksvägen 5 802 91 Gävle